Kako da organizujete stvari u svom vozilu i sprečite nered

Istraživanja su pokazala da Amerikanci provedu u proseku 600 sati godišnje u svom automobilu. Sa svim vremenom provedenim u vožnji, velika je verovatnoća da će automobil u jednom momentu postati prenatrpan stvarima koje i nisu toliko neophodne. Pored činjenice da je nered u vozilu vizuelno neprivlačan, utvrđeno je da dodatni kilogrami mogu značajno povećati potrošnju goriva po pređenom kilometru. Razdvajanje potrebnih od nepotrebnih stvari i sitnica značajno može doprineti boljoj organizaciji prostora i prijatnijoj atmosferi u vozilu

Hajde da počnemo!

U cilju bolje organizacije unutrašnjosti svog ljubimca, neophodno je krenuti od nepotrebnih stvari i stvari za bacanje koje treba odložiti u kese pripremljene za taj poduhvat. Kada su u pitanju stvari koje mogu biti neophodne u određenom trenutku, najbolje je skloniti ih u kutije ili plastične ’činije’ koje su namenjene za to, ili ih prosto čuvajte u garaži ili u prostoru u kući. Vodite računa da do ovih sitnica možete doći brzo i lako, kako bi bez preteranog utroška vremena i energije bili pri ruci kada se ukaže potreba za njima.

SAVET

Stvorite novu naviku da vozilo oslobađate nepotrebnog đubreta posle svake vožnje ili na kraju radnog dana. Na taj način će nered biti sveden na minimum, automobil biti čist i spreman za narednu vožnju

Najveći izvor nereda u vozilu prave upravo one stvari koje su bile neophodne u određenom vremenskom periodu ili za određenu aktivnost. Tu se radi pre svega o sportskoj opremi, alatima, opremi za kampovanje ili zaostalim zalihama od putovanja.

Organizujte se za budućnost

Želite da započnete proces organzacije i raščišćavanja nereda u vozilu, posebno u delu koji je predviđen za vozača? Mesto za odlaganje naočara, montirani držač za telefon, zaostale flašice vode predstavljaju dobru polaznu tačku, takođe, bilo bi dobro da sva važna dokumenta vezana za vozilo i vas budu na jednom mestu.

Neka prostor za vozača bude jedinstvena slobodna zona bez nepotrebnih stvari koje eventualno mogu pasti pod noge ili ometati korišćenje pedala.

Ukoliko su deca česti putnici, imajte pri ruci mali ručni usisivač kako bi eventualne mrvice od hrane i sličan nered brzo i lako pokupili. Takođe, razmislite o vožnji kućnih ljubimaca i kupovini korpi i sličnih pomagala kako bi vaš ljubimac bio siguran u vozilu.

Obezbedite unutrašnji mir

Nered u automobilu nije samo fizička i vizuelna smetnja – ona izaziva i uznemirenost i remeti koncentraciju. Poznato je da je koncentracija tokom vožnje od izuzetnog značaja, stoga stvorite sebi prijatan i bezbedan prostor u svom vozilu.

Kontakt

TRIO Servis:
+381 (21) 504 441
+381 (21) 506 818
+381 (69) 504 44 11
servis@triomotors.rs

O nama

TRIO Motors već dve decenije posvećen je pružanju profesionalne i pouzdane usluge u domenu auto industrije. Naš tim sastavljen od vrhunskih profesionalaca specijalizovan je za servisiranje, održavanje i popravku vozila renomiranih proizođača automobila, a kompanija je dugogodišnji lider na polju nabavke i prodaje celokupnog asortimana rezervnih delova za japanska i korejska vozila, alata i servisne opreme za mehaničare.

Send this to a friend