Servis hladnjaka i održavanje sistema za hlađenje

Rashladna tečnost je osnova rashladnog sistema koji kontroliše operativno stanje motora. Temperatura u motoru mora biti u odgovarajućem temperaturnom rasponu kako bi se obezbedile optimalne performanse.

Bilo da je toplo ili hladno, antifriz omogućava rashladnom sistemu da održi pravu temperaturu motora. Sistem za hlađenje čine: hladnjak, rashladni ventilatori, pumpa za vodu, termostat, antifriz, čep hladnjaka, posude antifriza i drugi delovi. Ove vitalne komponente treba proveravati u skladu sa redovnim intervalima koji se mogu naći u servisnim knjižicama, dok je rashladnu tečnost neophodno zameniti u proseku na 2-3 godine, u skladu sa preporukama proizvođača, jer vremenom dolazi do gubitka svojstava.

Održavanje sistema za hlađenje i zamena rashladne tečnosti

Ukoliko sistem za hlađenje vremenom izgubi svoje performanse ili se funkcionalnosti umanje – motor može biti uništen od sopstvene toplote, stoga su redovno održavanje i servis svih vitalnih delova sistema neophodna stavka brige o automobilu

Kompletan servis sistema za hlađenje

  • Zamena hladnjaka
  • Zamena creva
  • Zamena termostata
  • Zamena vodene pumpe
  • Zamena rashladne tečnosti

Održavanje i zamena rashladne tečnosti

  • Sveobuhvatna inspekcija sistema
  • Čišćenje hladnjaka
  • Dodavanje tečnosti i antifriza po potrebi
  • Provera pritiska
  • Test curenja

Redovni interval zamene antifriza se približio? Svratite u TRIO Servis

Prilikom promene antifriza neophodno je izvršiti inspekciju celokupnog sistema i izvršiti test curenja.

triomotors-servis-ciscenje-hladnjaka-1

Postupak hlađenja baziran je na povezanom procesu svih delova rashladnog sistema uključenih u hlađenje. Ukoliko je u nekom delu sistema došlo do curenja, neophodna je momentalna reakcija. Posebnim postupkom vršimo simulaciju većeg pritiska u sistemu te na taj način možemo brzo detektovati da li curi sistem ili sam hladnjak.

triomotors-servis-ciscenje-hladnjaka-2

Naš servis vrši kompletnu inspekciju sistema za hlađenje vozila i u skladu sa preporukama proizvođača vrši zamenu delova koji odgovaraju vrsti vašeg automobila. Po zavšenom servisu hladnjaka i dodavanju rashladne tečnosti pristupamo proveri pritiska i testu curenja pri čemu se odmah utvrđuje operativno stanje rashladnog sistema.

triomotors-servis-ciscenje-hladnjaka-3

Zamenu antifriza neophodno je vršiti u redovnim intervalima. U našem asortimanu posedujemo renomirane brendove. Prilikom izbora vrste antifriza najviše vam može pomoći servisna knjižica, ali i naši servisni saveti. Postoji mogućnost pravljenja mešavine antifriza po meri, gde se precizno dozira tačka mržnjenja rashladne tečnosti.

Zakazivanje servisa

Sprečite oštećenja motora i rashladnog sistema zakažite proveru na vreme

Send this to a friend